fettucine with mushrooms and cream top view

PREDLOG ZA NEDELJNI/KARANTINSKI RUČAK: PASTA SA PILETINOM I PEČURKMA

Doba korone Društvo

Verujemo da, svako od vas, od kada je proglašeno vanredno stanje u zalihama ima pakovanje testenine. Zato smo za vas izdvojili jednostavan recept za pripremu koji možete da uvrstite u vaš meni.

Potrebno je:

  • 400 g testenine (oblik po želji)
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 450 g pečuraka (šampinjona)
  • 2 glavice crnog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • malo ulja
  • malo origana
  • suvi biljni začin
  • kačkavalj (po želji)

Priprema:

Pileće belo meso iseći na kockice. Šampinjone oprati i iseći na listiće.

Jednu glavicu crnog luka iseći sitno i izdinstati na malo ulja. Dodati pečurke isečene na listiće i dinstati zajedno, dok voda ne ispari. Dodati začine po ukusu.

U drugoj šerpi izdinstati na malo ulja jednu glavicu sitno iseckanog crnog luka. Dodati belo meso isečeno na kockice i ostaviti 10 minuta da se dinsta. Zatim dodati malo suvog biljnog začina, origana, malo soli, malo bibera (po želji).

Testeninu skuvati prema uputstvu sa kesice. Spojiti obe smese i dodati pavlaku za kuvanje. Izmešati da se smesa sjedini i probati ukus. Kada je smesa gotova, ređati u činiju. Stavljati red testenine red fila, pa tako dok se ne utroši sav materijal. Dobro promešati da se sjedini testenina sa smesom. Možete nerendati i kačkavalja po vrhu testenine.

Koja su to jela koja pripremate vašim ukućnima dok ste u izolaciji?

Šaljite nam predloge/recepte koje ćemo objaviti na portalu Glas Šumadije.

Predloge možete poslati na mail glassumadije@gmail.com  ili u poruci na našoj FB strani.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.