Bez opuštanja u revanšu

Sport

Revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije za odbojkaše između Radničkog i Mladog radnika biće odigran u sredu, 4. novembra, od 19 časova, u dvorani SC „Požarevac. Kragujevčani imaju ubedljivu prednost iz prvog meča u „Jezeru“ (3:0), pa će im za plasman u polufinale biti dovoljan i samo jedan osvojeni set.

I pored kapitalne prednosti iz prve utakmice, puleni trenera Dragana Kobiljskog nemaju nameru da se opuste u predstojećem revanšu protiv neugodnih Požarevljana. Svesni su Kragujevčani kvaliteta svog rivala, koji ih je prilično namučio u prva dva seta prethodnog duela u „Jezeru“.

Za razliku od odbojkaša Radničkog, koji su u subotu imali teško gostovanje kraljevačkoj Ribnici, Požarevljani su ovog vikenda pauzirali, s obzirom da je njihov prvenstveni meč sa Vojvodinom pomeren za kraj meseca. To znači da će ekipa trenera Ivice Jevtića u predstojeći meč ući odmornija i odlučna u nameri da nadomesti veliki zaostatak iz prvog susreta.   

Ipak, jasno je da se Kragujevčani pitaju i ukoliko budu maksimalno fokusirani i posvećeni svojim obavezama nema sumnje da će uspešno preskočiti i ovu prepreku, i obezbediti plasman u samu završnicu kup takmičenja. 

U prvoj utakmici došli smo do ubedljivog trijumfa, koji nam je odškrinuo vrata ka plasmanu u narednu fazu takmičenja. Naravno, to nikako ne sme da bude razlog za opuštanje u revanšu, uprkos velikoj prednosti, i ja se iskreno nadam da ćemo ponoviti dobru igru iz prvog meča i osigurati mesto u polufinalu Kupa Srbije, poručio je mladi korektor Radničkog Aleksa Matić.

Podsetimo, prema propozicijama Kupa Srbije, u četvrtfinalu se igraju dve utakmice.

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti.

U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista, igra se dodatni „zlatni set“, koji određuje konačnog pobednika četvrtfinalnog duela.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.